Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Intake

Intake

Tijdens de intake heb je een afspraak met een van de verloskundigen van de praktijk. Dit gesprek koppelen we soms met de vroege echo, soms met de termijnecho. Net wat voor jou handig is.

Om goed voor jou en je kindje te kunnen zorgen in de zwangerschap is het nodig dat we op de hoogte zijn van je medische en psychische voor­geschie­denis. We stellen veel vragen over je gezond­heid. Ook willen we alles weten over eerdere zwanger­schappen en bevallingen. Ook komt de gezondheid van de familie aan bod. Denk hierbij aan ziektes in de familie, aangeboren afwijkingen bij een of meerdere familieleden.

Aan het eind van het gesprek hebben wij een risicoanalyse gemaakt en kunnen we samen met jou het zorgpad opstellen wat bij jou past.

Bij de intake krijg je van ons de poppie map en poppie tas mee. Hierin wordt je dossier bewaard en heb je ook een leuk aandenken voor later. De poppie tas bevat voorlichtingsmateriaal maar is ook uitermate geschikt om te gebruiken als bevallingstas. (als je hier op klikt kom je bij de checklist wat moet er in je tas voor naar het ziekenhuis)

Tijdens de intake krijg je van ons ook informatie over zaken die geregeld moeten worden. Denk hierbij aan Kraamzorg, de achternaam van de baby, zwangerschapscursus en een kraampakket. Een lijst met alles wat er geregeld moet worden in de zwangerschap vind je hieronder bij de downloads.

App:

  • Orfeus zwanger app