Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Geslachtsbepalende echo

Geslachtsbepalende echo

Na de termijn echo kom je voor de 2e controle bij ongeveer 15 weken. Het is de bedoeling dat je het bloedonderzoek hebt laten doen. We bespreken dan alle uitslagen en zetten als het nodig is extra onderzoek in.

Tijdens deze controle met we je bloeddruk en voelen we naar je buik. We luisteren naar het hartje van het kindje met behulp van een doptone.

Een Jongen of Meisje?

Je kan er voor kiezen rond deze termijn ook een geslachtsbepalende echo te laten maken. Een echo is dus NIET standaard bij deze controle. Als je dit wenst moet je daar zelf voor betalen. Kijk voor de actuele prijzen bij diensten/echo. Wij kiezen ervoor om vanaf 15 weken de echo te maken. Kun je niet wachten om een afspraak te maken dan kan dit in principe al na de 1e echo. De assistente zal je daarbij van dienst zijn.
Het kan zijn dat het geslacht van je kindje niet te zien is op de echo. Je mag dan altijd op een volgend moment terug komen.

Hoe laat jij je verassen door het geslacht van je kindje?

  • • We vertellen het geslacht tijdens de echo
  • • We schrijven het geslacht op een briefje in een gesloten envelop. Zodat jullie zelf een moment kunnen kiezen
  • • Wij hebben een samenwerking met bakkerij Lex Brakenhoff. Wij kunnen het geslacht aan de bakkerij doorgeven.
  • • Koop bij ons gepersonaliseerde kraskaarten. Deze zijn er ook om je zwangerschap aan te kondigen.

Tijdens deze controle bespreken we ook altijd het aanvragen van kraamzorg. Een kraamverzorgster helpt je na de geboorte met de verzorging van je kindje. Ze is er om je te assisteren bij het geven van borstvoeding en zal je wegwijs maken in het ouderschap. Ze is je vraagbaken in de eerste week na de geboorte van jullie kindje. Ook doet ze medische controles bij zowel jou als bij de baby. Ze controleert de luiers en temperatuur van je kindje, houdt in de gaten hoe het gaat met jouw bloedverlies en neemt je pols en temperatuur op. Deze controles worden bijgehouden in het kraamdossier.

Kraamzorg

Het is verstandig om rond deze tijd van de zwangerschap je kraamzorg te regelen. Dat is heel eenvoudig. Wij bieden dit namelijk als extra service aan!

Hier kun je je direct inschrijven bij onze kraamzorg.