Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Kinderwens

Kinderwens

Heb je een kinderwens; zorg dan dat jij en je partner al gezond leven voor de zwanger­schap. Het liefst een half jaar voor de bevruch­ting. Bepaalde stoffen kunnen namelijk al vóór de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je kindje. Ook de allereerste periode als je net zwanger bent en je het zelfs nog niet weet, is een belangrijke periode voor de gezondheid van je kind. In de eerste weken van de zwangerschap ontwikkelt een baby zich razendsnel. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap gezond te leven.

Als je zwanger wil worden, en je kindje een gezonde start wil geven kan de verloskundige van poppie je daarbij helpen met advies.

Op het kinderwens spreekuur wordt jouw gezondheid en die van je partner in kaart gebracht om te onderzoeken of er mogelijk gezondheids­risico’s voor de aanstaande moeder of het kind zijn. We vragen je om vooraf aan het kinderwens spreekuur een vragenlijst in te vullen. Die vind je hier en deze voor de afspraak te mailen naar de praktijk.

Verder geven we adviezen over levensstijl, brengen je menstruatiecyclus is kaart en als het nodig ver­wijzen we je naar een specialist.

Heb je een kinderwens; zorg dan dat jij en je partner al gezond leven voor de zwangerschap.

Niet doen als je zwanger wilt worden:

Heb je een kinderwens, dan kun je bij het kinderwensspreekuur van Poppie meer informatie krijgen over een gezonde zwangerschap. Na een gesprek krijg je altijd een zwangerschapstest mee naar huis.

Helaas zijn er ook stellen die meemaken dat spontaan zwanger worden niet lukt. Hoewel we je allerlei tips en adviezen kunnen geven hebben wij niet de mogelijkheden om je daadwerkelijk te helpen zwanger te worden. Blijft een spontane zwangerschap na een jaar uit dan is het advies om naar de huisarts te gaan en doorverwijzing naar de gynaecoloog te vragen. En dan bij voorkeur naar een infertiliteitspecialist.