Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Net Zwanger

Net zwanger

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. En nu?

Je hebt al de eerste belangrijke stap genomen. Je hebt je bij ons aangemeld. Vanaf nu zijn wij het aanspreekpunt voor al je vragen.

Belangrijk:

Slik extra foliumzuur om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken. Bij goed gebruik zorgt deze vitamine ervoor dat de kans op een kindje met een open ruggetje, open schedel, hazenlip of en open gehemelte heel klein wordt. Slik elke dag een tablet van 0,4-0,5 milligram foliumzuur. Dit is zonder recept bij de apotheek of drogist ver­krijgbaar.

Het duurt ongeveer 4 weken voordat er extra foliumzuur in je lichaam opgenomen is. Start daarom al met het slikken van foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt.

Ben je onverwacht of sneller dan verwacht zwanger? Begin dan zo snel mogelijk met het slikken van foliumzuur. Je kunt ook een multi­vitamine voor zwangeren gebruiken. Hierin zit voldoende foliumzuur en dit mag je de hele zwangerschap door blijven gebruiken.

Nu je je bij ons hebt aangemeld moet je nog even wachten tot de eerste afspraak. De eerste echo staat gepland voor de 7e week en de intake vlak daarna. Schrijf al vast alle vragen die je hebt op. We beantwoorden ze graag. Kijk op Facebook alvast voor de FAQ.

Wel is het goed om al vast je wat te gaan verdiepen in wat er allemaal mogelijk is in de zwangerschap. In ons zwangerschapsplan kun je alle picto­grammen aanklikken en informatie krijgen over je zwangerschap.

Ook is het handig om alvast de orfeus zwanger app te downloaden op je telefoon. Nadat je bij ons bent geweest krijg je een inlog en wachtwoord en heb je altijd toegang tot je eigen dossier.

App’s:

  • Orfeus-Zwanger
  • zwangerHap
  • 24Baby.nl
  • zwangerschap+
  • Zwanger & Baby – ouders van nu.

Let wel; veel apps zijn van commerciële bedrijven en moeten soms voor betaald worden. Je kunt er veel informatie vinden maar let op dat je bij medische vragen over jezelf altijd contact opneemt met de verloskundige van Poppie.