Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Type zorg kiezen

Type zorg kiezen

De verloskundige is het eerste aanspreekpunt voor vragen tijdens je zwangerschap, ze begeleid je tijdens je bevalling en bezoekt je in je kraambed. Voor deze medische begeleiding ben je bij ons aan het juiste adres.

Bij poppie vinden wij het belangrijk dat jij de zorg krijgt de bij je past. Zo heeft de ene vrouw behoefte aan veel controles, de andere intensief contact met een van de verloskundigen en weer een ander wil veel informatie krijgen.

Wij bieden voor ieder wat wils

Standaard zorg

De zorg die wij al jaren leveren en nog steeds achter staan. Je komt vanaf 8 weken iedere 4 weken op controle bij de verloskundige. Dit rouleren wij zodat je ons allemaal leert kennen en er geen vreemd gezicht aan je bed komt. Naar mate de zwangerschap vordert kom je steeds vaker op controle. Je kunt zelf kiezen welke dag of tijd het beste uitkomt. De laaste maand van de zwangerschap kom je zelfs iedere week op controles.

Tijdens deze controles die 15-30 min duren meten wij je bloeddruk, voelen we naar je buik en luisteren we naar het hartje van jullie kindje. Er is altijd tijd voor vragen en wij staan klaar met een luisterend oor.

Doordat wij met een klein team werken weten we altijd precies wie je bent en wat jouw verhaal is. Daarnaast hebben we duidelijke afspraken over dossier vorming zodat er geen informatie verloren gaat.

Ook heb jij altijd toegang tot je eigen dossier

Centering pregnancy

Samen weet je meer!

Heb je behoefte aan veel informatie en wil je 9 uur meer verloskundige zorg dan tijdens de standaard zorg dan is Centering pregnancy echt iets voor jou.

Tijdens deze 2,5 uur durende bijeenkomsten, met steeds dezelfde verloskundige en assistent, krijg je veel informatie over alles wat met de zwangerschap, bevalling en komst van een baby te maken heeft.

Samen met nog 9 andere zwangeren begeleiden wij jullie op weg naar het ouderschap. Uit onderzoek naar deze vorm van zorgverlening blijkt dat vrouwen veel meer tevreden zijn. Ze zijn beter voorbereid, voorgelicht en gaan met meer vertrouwen hun bevalling tegemoet.

Wij vinden deze manier van zorg een grote aanvulling op hetgeen wij al bieden en denken dat vrouwen hier veel baat bij hebben.

Het model bestaat uit 4 pijlers

 1. 1. Medische controles;
  De medische controles worden tijdens de bijeenkomsten uitgevoerd. Door de koppeling van de vereiste medische zorg aan deze vorm van voorlichting, educatie en het uitwisselen van ervaringen krijg je een compleet zorgprogramma zonder extra kosten.
 1. 2. Ontwikkeling van kennis;
  In Centering getrainde begeleiders bieden zorg via de interactieve methoden waardoor kennis en ervaringen worden gedeeld. Hierdoor is de informatie die gegeven wordt effectiever en kun je deze toepassen in je eigen leven.
 1. 3. Betrokkenheid bij de zorg;
  Door actief deel te neme aan de uitvoer van medische handelingen wordt alles inzichtelijker. Kennis kan beter worden onthouden en het is makkelijker om bijvoorbeeld een link te leggen tussen zorg, medisch onderzoek en de effecten van verandering in leefstijl.
 1. 4. Versterken van netwerk;
  Centering versterkt de verbinding tussen deelnemers indeling en tussen de deelnemers en zorgverleners. Alles aanwezigen, ook de zorgverlener, hebben hun eigen inbreng, ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan. Het bespreekbaar maken van zorgen, ervaringen en vragen stimuleert tot het stellen van vragen. Daarnaast creëert het de mogelijkheid tot het vormen van vriendschappen, netwerken en ondersteuningsstructuren.

Kijk op www.samenweetjemeer.nl voor nog meer informatie

Na de intake op de praktijk waarin we je gezondheid in kaart hebben gebracht kun je kiezen voor Centering. Maar let op vol=vol.

Klik hier voor data van de bijeenkomsten.

Een-op-een zorg

Wij zien steeds vaker de behoefte van vrouwen aan intensiever contact met een vast gezicht. Wij vinden het niet eerlijk je te doen laten geloven dat je de gehele zwangerschap dezelfde verloskundige kunt zien en dat deze ook je bevalling kan komen begeleiden. Maar we kunnen er wel naar streven.

Als je kiest voor deze manier van zorg kom je de eerste 32 weken van je zwangerschap steeds bij dezelfde verloskundige. Dit betekend de 1e 8 controles hetzelfde gezicht. Daarna is het wenselijk om de andere verloskundigen ook te ontmoeten. Voor overleg, geruststelling of een extra gesprek kun je natuurlijk altijd bij haar terecht.

Tijdens de controles , die 15-30 min duren kun je veel met je verloskundige bespreken. Je kan duidelijk afspraken maken en ze is altijd op de hoogte van jouw situatie.

Onze diensten verdelen wij met 4 verloskundigen. Dat betekend dat wij allemaal 1-2 diensten per week doen. Je weet dus niet van te voren wie er bij je bevalling aanwezig zijn en je hierin zal gaan begeleiden.