Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

20 Weken echo

20 Weken echo

Rond 20 weken zwangerschap kan er een uitgebreid echoscopisch onderzoek worden gedaan. Hoewel wij alle 4 echoscopist zijn laten we deze echo uitvoeren door Marja Schouten. Zij heeft ruime ervaring in het maken van echo’s en is gespecialiseerd in het maken van deze echo.

De baby wordt van top tot teen nagekeken door Marja. Zij kijkt of je kind lichamelijke afwijkingen heeft. Ze kijkt ook of je kind goed groeit, of er voldoende vruchtwater is en waar de moederkoek (placenta) zit. Als je het geslacht wil weten kan zij dit bij deze echo ook melden.

Hoewel het leuk is om rond deze termijn je kindje weer te zien. Is het doel van deze echo om afwijkingen op te sporen als deze er zijn. Het meenemen van kinderen is bij deze echo niet aan te raden. Kinderen raken snel afgeleid en leiden dan helaas ook de echoscopist en de ouders af. Ook moet je nadenken of je andere mensen dan je partner wil meenemen.

Hoewel deze echo meestal heel leuk is moeten we helaas soms ook slecht nieuws brengen. Soms zien we een afwijkingen en moeten we je doorverwijzen naar een Academisch Ziekenhuis. (AMC of VUmc).

X