Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

20 Weken echo

20 Weken echo

Rond 20 weken zwangerschap kan er een uitgebreid echoscopisch onderzoek worden gedaan. Deze echo kan op de praktijk worden uitgevoerd door Marleen Bijderwieden,  Marja Schouten of Marga Deijle.  Zij hebben ruime ervaring in het maken van echo’s en zijn gespecialiseerd in het maken van deze echo.

De baby wordt van top tot teen nagekeken door de echoscopist. Zij kijkt of je kind lichamelijke afwijkingen heeft. Ze kijkt ook of je kind goed groeit, of er voldoende vruchtwater is en waar de moederkoek (placenta) zit. Als je het geslacht wil weten kan zij dit bij deze echo ook melden.

Hoewel het leuk is om rond deze termijn je kindje weer te zien. Is het doel van deze echo om afwijkingen op te sporen als deze er zijn. Het meenemen van kinderen is bij deze echo niet toegestaan. Kinderen raken snel afgeleid en leiden dan helaas ook de echoscopist en de ouders af. Ook moet je nadenken of je andere mensen dan je partner wil meenemen.

Hoewel deze echo meestal heel leuk is moeten we helaas soms ook slecht nieuws brengen. Soms zien we een afwijkingen en moeten we je doorverwijzen naar een Academisch Ziekenhuis. (Amsterdam UMC).