Verloskundigenpraktijk Krommenie & Assendelft

Massage

Massage

Wij hebben een hele fijne samenwerking met “onze” Laura. Naast dat Laura als kraamverzorgster bij ons werkt vindt ze het fantastisch om zwangerschapsmassages te geven. Ook is ze gecertificeerd om baby massages te kunnen geven en kan ze jou dat leren!

Hieronder beschrijft ze waarom een zwangerschapsmassage zo prettig is:

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan de klachten verminderen. Wat kan je verwachten van een zwangerschapsmassage? Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat ik minder stevig masseer. Belangrijk is het om bepaalde drukpunten te ontwijken die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken. Tijdens een zwangerschapsmassage vermijdt ik vaak je buik. Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Wel besteedt ik extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.

Een zwangerschapsmassage heeft o.a. de volgende voordelen:

  • Betere slaap. Zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.
  • Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!
  • Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.
  • Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.
  • Verminderde kans op vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte verkleint, en de kans op complicaties tijdens de bevalling.

Wil je weten of een zwangerschapsmassage iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact op met www.bijlauras.nl